Vakantiehuis Doolin Ierland

De omgeving van het vakantiehuis Doolin Sunset

Bezienswaardigheden...

Doolin

of "Fisher Street"zoals het plaatselijk bekend is, is een visserplaatsje, maar ook thuishaven voor veel beroemde Ierse muzikanten.

Een bezoek aan de Aran Islands is een absolute must.  Van de kleine vissershaven van Doolin vertrekken veerboten naar de drie Aran eilanden, met allemaal hun eigen charme. Populair souvenir van de eilanden zijn de beroemde hand gebreide truien met visgraatmotieven!

De Cliffs of Moher

Met hoogtes van 300 meter kan niemand ontsnappen aan de machtige indruk die deze rotsen bieden. Op heldere dagen heb je uitzicht over Galway Bay, de Aran eilanden en Connemara. De rotskust biedt broedplaatsen aan tal van bekende en minder bekende vogels, en is dus een paradijs voor vogelaars. U kunt de Cliffs of Moher ook bekijken vanaf zee. Boten vertrekken vanuit Liscannor en Doolin.

De Burren is internationaal bekend om het bijzondere kalksteen landschap en zijn unieke flora. Het landschap heeft eigenaardige vormen die af en toe doen denken aan gesmolten sneeuw. Er komen praktisch geen bomen voor maar in de spleten tussen de stenen zult ongelovelijk veel bijzondere planten vinden. U treft hier planten aan die anders alleen in Scandinavie, de Alpen of het Middelandsezee gebied te vinden zijn. Een van de eigenschappen van kalksteen is dat regenwater er gemakkelijk doorheen sijpelt, waardoor er vele grotten zijn ontstaan. De bekendste zijn de grotten van Aillwee en Doolin die u bezoeken kunt.
In het gebied zijn ook talrijke archeologische plaatsen en steentijd nederzettingen.

In het Burren Display Centre in Kilfenora kunt u een goede indruk opdoen van de diversiteit van deze regio.

!

Doolin

GPS: N 53º01.904
W(-)9º20.138


Afstanden:

Het huis ligt op 5 minuten rijden van Shops, Pubs en Restaurants in Doolin & Lisdoonvarna

Kaart van Ierland
Klik hier voor kaarten

Shannon Airport: 1 uur.

Dublin Airport:
4 - 5 uur.

Galway en Connemara
1-2 uur.

De Burren

Andere bezienswaardigheden


Ennis
(Glor Irish Music Centre, Abdij)
45 minuten vanaf Doolin
Dysert O’Dea
(Abdij, highcross, kasteel)
35 minuten vanaf Doolin
Corofin
(Clare Heritage Centre)
30 minuten vanaf Doolin
Kilfenora
(kerken, highcrosses,,
Burren Display Centre)
20 minuten vanaf Doolin
Quin Abbey
(Fransiskaner abdij)

10 minuten vanaf Ennis

Craggaunowen
(openluchtmuseum)
20 minuten vanaf Ennis
Bunratty Castle & openluchtmuseum
15 minuten vanaf Ennis
Lough Derg
30 minuten vanaf Ennis

Activiteiten...

Traditionele muziek
Doolin is internationaal bekend geworden door de helaas inmiddels overleden legendarische fluitspeler Micko Russell, een van de pioniers van de Ierse muziek in het buitenland. Een internationaal gemengd publiek bevindt zich tegenwoordig 's nachts in de lokale pubs om te luisteren naar of zelfs deel te nemen aan de sessies.

Traditionele Pub Session

Golfers vinden golfbanen in Lahinch (20 Minuten) en langs de westkust in Doonbeg, Spanish Point, Kilkee en Kilrush!

Zwemmen en surfen
Het strand van Lahinch (20 minuten) is wereldwijd bekend onder surfers, maar het strand is natuurlijk ook bij uitstek geschikt om te zwemmen. Bij slecht weer is het zee aquarium van Lahinch Seaworld of het gelijknamige zwembad zeker een bezoek waard voor het hele gezin. In Fanore, 20 minuten rijden naar het noorden is ook een heerlijk strand waar u kunt zwemmen in Galway Bay.

Wandelen en fietsen in de Burren
Van de Burren kunt u het beste te voet genieten.De Burren Way is een mooie wandelroute over oude zg. Green Roads. De Burren Way start in Lahinch en loopt door to Ballyvaughan in noorden van de Burren over een lengte van 40km. Ook voor fietsers is de Burren, met zijn doolhof van kleine nauwe rustige weggetjes een paradijs. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet, en er worden bovendien wandeltochten met gids georganiseerd.

Hengelaars kunnen hun hart ophalen aan de overvloed van meren en rivieren in de directe omgeving. Charters voor diepzeevissen worden vanuit de haven van Liscannor (15 minuten) aangeboden. In Doolin kunt u vanaf de pier vissen en Lickeen Lake is een bekende plek om te vissen. Kijk voor meer informatie op de website van de Lickeen Visclub.

© tigin webdesign